• Инвертер клима уред Midea AG Nordic series MSAGDU-24HRFN8-QRD0GW
  Код за нарачка:  Midea AG Nordic series MSAGDU-24HRFN8-QRD0GW - 74063
   
  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   
  Midea AG Nordic series MSAGDU-24HRFN8-QRD0GW/MOX401-24HFN8-QRD0GW
   Вклучен КИТ за монтажа
   FullDC QUATTRO ИНВЕРТЕР SMART WIFI Клима уред СО ДВОЕН ГРЕАЧ НА КУЌИШТЕ И НА КОМПРЕСОР
   24000BTU 7030W на ладење
   7330W на греење
   Скриен Дисплеј
   WiFi ВГРАДЕН
   R32 Гас
   Греење до минус 30 степени
   SEER (Ладење) 6.4 W/W
   SCOP (Греење просек) 4.0 W/W
   Авто рестарт функција
   Тајмер
   Меморија на позицијата на отворот за дување
   Смарт дијагностика + детекција на течење гас
   A+++ на ладење
   А+ на греење (Warmer услови)
   Идеална за простории до 60м2
   Бучност на внатрешна единица 34.5-46dB
   Бучност на надворешна единица 60dB
   Проток на воздух внатрешна единица 1090/770/610
   Тежина внатрешна единица 13.6 кг
   Тежина надворешна единица 43.9 кг
   Димензии внатрешна единица 336x1083x244 мм
   Димензии надоврешна единица 673x955x342 мм
 • Инвертер клима уред VIVAX AEQI-01

   

  Модел: VIVAX ACP-09CH25AEQI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.2 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,22КW
  Максимален капацитет на греење: 3,37КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,93КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Влезна моќност ладење: 710 W
  Влезна моќност греење: 739 W
  Проток на воздух: 520 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

 • Инвертер клима уред VIVAX AEMI-01

   

  Модел:  VIVAX ACP-09CH25AEMI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.2 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,22КW
  Максимален капацитет на греење: 3,37КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,93КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Влезна моќност ладење: 710 W
  Влезна моќност греење: 739 W
  Димензии надворешна единица: 700x275x550 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x194x285 mm
  Проток на воздух: 520 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Bio филтер, филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување
  Функции: Memory функција, турбо, Wi-Fi ready

 • Инвертер клима уред VIVAX AEXI-01

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AEXI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 4,1КW
  Максимален капацитет на греење: 4,22КW
  Просечна моќност: Ладење: 3520 W ; Греење: 3810 W
  Влезна моќност ладење: 1237 W
  Влезна моќност греење: 964 W
  Препорачана површина: 35 m²
  Проток на воздух: 600 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Димензии надворешна единица: 700x500x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Ниво на бучава: 53 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: R32 еколошки фреон
  Филтри: Филтер за прашина
 • Инвертер клима уред VIVAX AEQI-02

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AEQI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 4,1КW
  Максимален капацитет на греење: 4,22КW
  Просечна моќност: Ладење: 3520 W ; Греење:3810 W
  Препорачана површина: 35 m²
  Влезна моќност ладење: 1237 W
  Влезна моќност греење: 964 W
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Проток на воздух: 600 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, вградена smart wi-fi контрола, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.


 • Инвертер клима уред VIVAX AEMI-02

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AEMI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 4,1КW
  Максимален капацитет на греење: 4,22КW
  Просечна моќност: Ладење: 3,52КW ; Греење: 3,81КW
  Препорачана површина: 35 m²
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 m
  Димензии внатрешна единица: 805x194x285 mm
  Влезна моќност ладење: 1237 W
  Влезна моќност греење: 964 W
  Проток на воздух: 600 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: R32 еколошки филтер
  Филтри: Bio филтер, филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување
  Функции: Memory функција, турбо, Wi-Fi ready
 • Инвертер клима уред VIVAX AERI-01

   

  Модел: VIVAX ACP-09CH25AERI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,19КW
  Максимален капацитет на греење: 3,66КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,78КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Димензии надворешна единица: 770x555x300 mm
  Димензии внатрешна единица: 722x290x187 mm
  Влезна моќност ладење: 749 W
  Влезна моќност греење: 715 W
  Проток на воздух: 521 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
   Ниво на бучава: 37 dB (A)
  Работна температура: од -20 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.40 kg
  Маса надворешна единица: 26.4 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Јонизатор, Bio-филтер
  Останато: Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
 • Инвертер клима уред HISENSE-03
  Модел: HISENSE TG35VE00G/TG35VE00W
  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Далечинско управување: Далечински управувач
  Работна температура во режим на греење : -15 - 24
  Енергетска класа - греење: A++
  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
  Опсег на поставување на температура: 16-30
  Копче за рачно управување
  Режим на работа: Високо ефективен инвертер
  Фреон: R32 еколошки фреон
  Димензии (ШxВxД):
  Внатрешна единица: 95×27,2×20,7cm
  Надворешна единица: 71,5×48,2×24cm
  Меморија на позицијата на насочувачите
  Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно
  EER: 3,5
  Брзина на надворешниот вентилатор: 3
  Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
  Моќност за ладење (BTU/h): 12000
  Моќност за ладење (BTU/h): 12000
  Далечински управувач како собен термостат
  Скриен ЛЕД дисплеј
  Јонскиот генератор на студена плазма
  Затемнување на екран
  Само-дијагностика
  Автоматски внатрешен вентилатор
  Моќност за ладење: 3,5 kW
  Капацитет на одвлажнување: 1,2 L/h
  Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm
  Автоматско работење
  Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
  Заштита од замрзнување
  функции:
  Ноќен режим на работа - Night mode
  Турбо функција
  Ладење
  Греење
  Функција за отстранување на влага
  Вентилирање - проветрување
  Приклучна моќ(V): 220-240 V
  Минимална јачина на звукот:
  Внатрешна единица:56 dB(A)re1pW
  Надворешна единица: 63 dB(A)re1pW
  Грејна моќност: 4.000 W
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
  Фреквенција: 50 Hz
  Разладна моќност: 3.500 W
  Полнење на фреон: 0,76 gr
  Минимален звучен притисок:
  Внатрешна единица: 31 dB(A)2x10-5Pa
  Надворешна единица: 48 dB(A)2x10-5Pa
  Максимален звучен притисок:
  Внатрешна единица: 40 dB(A)2x10-5Pa
  Надворешна единица: 54 dB(A)2x10-5Pa
  Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.025 W
  Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1000 W
  Минимален проток на воздух: 450 m³
  Проток на воздухот: 600 m³
  Цевка за течност: 6,35 mm
  Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm
  Максимална должина на цевките: 15 m
  Максимална висинска разлика: 5 m
  Номинална вредност на струјата при ладење: 4,4 A
  Номинална вредност на струјата при греење: 4,5 A
  Сооднос SEER - ладење: 6,1
  Сооднос SCOP - греење: 4
  Коефициент COP: 3,9
  Димензии на амбалажата (ШxВxД):
  Внатрешна единица: 100 × 33,5 × 26 cm
  Надворешна единица: 83 × 53 × 31,5 cm
  Нето тежина на апаратот:
  Внатрешна единица: 9 kg
  Надворешна единица: 27 kg
  Бруто тежина на апаратот:
  Внатрешна единица: 10,3 kg
  Надворешна единица:28,26 kg
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
  Осигурувач: 6 A
 • SMART Инвертер клима уред HAIER TUNDRA-01
   Haier Tundra PLUS SMART 1U35MEEFRA/AS35TADHRA-CL   Ефективен режим за затоплување до -15 степени
   5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   A++ Енергетска класа на греење
   WiFi built in
   Скриен Дисплеј
   5 години гаранција на компресор HITACHI
   Бела Боја на внатрешната единица
   Тивок режим на работа
   12.000BTU
   Моќност 3.6KW на ладење (од -10 до 43 степени целзиусови)
   3.7KW на греење (од -15 до 24 степени целзиусови)
   SCOP (kW):4.1
   COP (kW):3.71
   SEER (kW):6.4
   EER (kW):3.23
   Антибактериски Филтер
   Авто рестарт
   Авто дијагностика
   Циркулација на воздух 550 m3/h
   Усмерување на воздухот: горе/доле автоматски
   лево десно мануелно
   природен ветер
   Тајмер
   Далечински управувач
   A+ Енергетска класа на ладење
   Бучност на внатрешна единица 21/38дб
   Бучност на надворешна единица 48дб
   Гас за разладување R-32
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
   
   
 • Инвертер клима уред VIVAX AERI-02

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AERI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.0 / 4.1)
  Максимален капацитет на ладење: 4,16КW
  Максимален капацитет на греење: 4,78КW
  Просечна моќност: Ладење: 3,52КW ; Греење: 3,81КW
  Препорачана површина: 35 m²
  Влезна моќност ладење: 1089 W
  Влезна моќност греење: 1050 W
  Проток на воздух: 539 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: внат. единица: 39 dB (A) / над. единица: 53 dB (A)
  Работна температура: од -20 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 8.2 kg
  Маса надворешна единица: 26.5 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Bio филтер, jонизатор
  Димензии надворешна единица: 800x333x554 mm
  Димензии внатрешна единица: 802x189x297 mm
  Останато: Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.


 • SMART Инвертер клима уред MIDEA-02
  Midea MB-12N8D0-I / MB-12N8D0-O 
  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  MISSION FullDC QUATTRO ИНВЕРТЕР SMART WIFI Клима уред СО ДВОЕН ГРЕАЧ НА КУЌИШТЕ И НА КОМПРЕСОР
   12000BTU
   A++ на ладење
   А++ на греење
   Идеална за простории до 30м2
   3,5KW на ладење
   3,8KW на греење
   Скриен Дисплеј
   Wifi ВГРАДЕН
   R32 еколошки фреон
   Греење до минус 30 степени
   Димензии внатрешна единица 300x810x200 мм
   Димензии надоврешна единица 554x800x333 мм
   SEER (Ладење) 7.2
   SCOP (Греење просек) 4.2
   SCOP (Греење warm) 5.3
   Авто рестарт функција
   Тајмер
   Меморија на позицијата на отворот за дување
   Смарт дијагностика + детекција на течење гас
   Бучност на внатрешна единица 51 дб
   Бучност на надворешна единица 60дб
   Проток на воздух внатрешна единица 519/458/266
   Тежина внатрешна единица 8.2 кг
   Тежина надворешна единица 29.3 кг
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
   
 • Инвертер клима уред TCL-01
  Модел: TCL TAC-18CHSD/XA91-I
  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Eнергетска класа: А++
  За простории од 20-35m2
  Фреон: R32
  Влезна моќност на ладење/греење: 1530/1550
  Капацитет на ладење: 5,13КW
  Капацитет на греење:5,23КW
  Коефициент на енергетска ефикасност SEER за ладење: 6.3
  Коефициент на енергетска ефикасност SCOP за греење: 4.0
  Капацитет на одвлажнување: 1.5L/h
  Звучнoст на внатрешната единица(Hi/Mi/Lo): 53/48/37 dB(A)
  Звучност на надворешната единица: 65 dB
  Проток на воздух: 800 м3
  Димензии на внатрешната единица (ШхВхД): 910×292×205 mm
  Димензии на пакувањето на внатрешната единица (ШхВхД): 979×372×277mm
  Hето тежина на внатрешната единица: 10 kg
  Бруто тежина на внатрешната единица: 13 kg
  Работнa температура: од -20 до +53°C
  Димензии на надворешната единица (ШхВхД): 780×602×347mm
  Димензии на пакувањето на надворешната единица (ШхВхД): 890×628×385mm
  Нето тежина на надворешната единица: 36 kg
  Бруто тежина на надворешната единица: 40 kg
  Дијаметар на цевката во течна фаза:1/4"
  Димајетар на цевката во гасовита фаза: 3/8"
 • SMART Инвертер клима уред HISENSE-01
  SMART Инвертер клима уред  Hisense DJ50XA0BG/DJ50XA0BW
   2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   New Comfort серија 
   Капацитет на ладење 5.0KW
   Капацитет на греење 5.6KW
   HIGHLY Hitachi компресор
   Скриен ЛЕД Дисплеј
   WiFi ВКЛУЧЕН
   Димензии внатрешна единица 915x315x235 мм
   Димензии надворешна единица 810x585x280 мм 
   18000BTU
   SEER 6.1 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 3.25 kWh
   COP на греење 3.62 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР
   4во1 филтер + Активен јаглен филтер
   Капацитет на одвлажнување 2.0л/ч
   I-feel функција која ја мери температурата што треба да се   постигне онаму каде што е далечинксиот управувач
   Проток на воздух 1000cbm3/h
   4D Auto swing
   Super cooling ладење
   Тајмер 24 часа
   Sleep функција
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица макс. 60 dB
   Бучност надворешна единица 65 dB
   Тип на гас R32
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
 • Инвертер клима уред VIVAX AEVI-02

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AEVI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.7 / 4.1)
  Максимален капацитет на ладење: 4,47КW
  Максимален капацитет на греење: 4,88КW
  Просечна моќност: Ладење: 3,52КW ; Греење: 3,81КW
  Препорачана површина: 35 m²
  Влезна моќност ладење: 1095 W
  Влезна моќност греење: 1117 W
  Димензии надворешна единица: 800x333x554 mm
  Димензии внатрешна единица: 897x312x182 mm
  Проток на воздух: 500 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: внат. единица: 36 dB (A) / над. единица: 56 dB (A)
  Работна температура: од - 20 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 9.9 kg
  Маса надворешна единица: 29.1 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Bio филтер, јонизатор, филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, јонизатор, eco mode, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи, Wi-Fi ready, ѕиден сплит систем, dc инвертер design 6.9 4.1 црна-златна, super V-дизајн во златна и бела боја, top vivax модел, 8 °C греење, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
 • Инвертер клима уред VIVAX AEVI-01

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH32AEVI R410a
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Препорачана површина: 35 m²
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.9 / 4.1)
  Максимален капацитет на ладење: 4,47KW
  Максимален капацитет на греење: 4,88KW
  Просечна моќност: Ладење: 3,52KW ; Греење: 3,81KW
  Димензии надворешна единица: 800 x 333 x 554 mm
  Димензии внатрешна единица: 897 x 312 x 182 mm
  Влезна моќност ладење: 1095 W
  Влезна моќност греење: 1117 W
  Проток на воздух: 500 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: внат. единица: 36 dB (A) / над. единица: 56 dB (A)
  Работна температура: од – 20 °C до 43 °C
  Маса внатрешна единица: 9.9 kg
  Маса надворешна единица: 29.1 kg
  Фреон: Еколошки фреон R410A
  Филтри: Bio филтер, јонизатор
 • SMART Инвертер клима уред SAMSUNG AR12-01
  SAMSUNG AR12TXFYAWKNEU/AR12TXFYAWKXEU
  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   Капацитет на ладење 3.5KW
   Капацитет на греење 3.5KW 
   CEBU серија
   ЛЕД Дисплеј
   Идеална за простории до 40м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Интегриран WiFi
   Димензии внатрешна единица 820x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 660x475x242 мм 
   12000BTU
   SEER 6.5 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 3.5 kWh
   COP на греење 3.81 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертoр TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 19dB/ макс. 38 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Еколошки фреон R32
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
 • Инвертер клима уред VIVAX AEQI-03

   

  Модел: VIVAX ACP-18CH50AEQI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 6,13КW
  Максимален капацитет на греење: 6,74КW
  Просечна моќност: Ладење: 5280 W ; Греење: 5570 W
  Препорачана површина: 55 m²
  Димензии надворешна единица: 800x554x333 mm
  Димензии внатрешна единица: 957x302x213 mm
  Влезна моќност ладење: 1539 W
  Влезна моќност греење: 1480 W
  Проток на воздух: 840 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 44 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 10 kg
  Маса надворешна единица: 34 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
 • Инвертер клима уред VIVAX AEMI-03

   

  Модел: VIVAX ACP-18CH50AEMI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 6,13КW
  Максимален капацитет на греење: 6,74КW
  Просечна моќност: Ладење: 5280 W ; Греење: 5570 W
  Препорачана површина: 55 m²
  Влезна моќност ладење: 1539 W
  Влезна моќност греење: 1480 W
  Димензии надворешна единица: 800x554x333 mm
  Димензии внатрешна единица: 957x302x213 mm
  Проток на воздух: 840 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 44 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 10 kg
  Маса надворешна единица: 34 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Јонизатор, Bio-филтер
  Останато: Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, припрема за Wi-Fi ( WiFi ready )
   
 • Инвертер клима уред VIVAX AEXI-02
  Модел: VIVAX ACP-18CH50AEXI R32
  ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Капацитет на греење: 5,28 kW
  Капацитет на греење: 5,57kW
  Еколошки гас: R410A
  Енергетска класа на ладење: A ++
  Енергетска класа на греење: A +
  SEER коефициент: 6.1
  SCOP коефициент: 4.0
  Предвидено оптоварување при греење: 2.4
  Јачина звук при стандардни услови (UJ): 52 dB
  Јачина звук при стандардни услови (VJ): 58 dB
  Турбо режим
  LCD екран
  активирање при низок напон, заштита на вентилите надворешни единици, подготвеност за WiFi
  Влезна моќност на ладење: 879 W
  Влезна моќност на греење: 887 W
  Проток на воздух: 430 m3 / h
  Капацитет на одлагање: 1 l / h
 • SMART Инвертер клима уред HAIER TUNDRA-02
   Haier Tundra PLUS SMART U50MEEFRA/AS50TDDHRA-CL со Ефективен режим за затоплување до -15 степени
   5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   WiFi built in
   Скриен Дисплеј
   5 години гаранција на компресор HITACHI
   A++ Енергетска класа на греење
   Бела Боја на внатрешната единица
   Тивок режим на работа
   18.000BTU
   Моќност 5.0KW на ладење (од -10 до 43 степени целзиусови)
   5.2KW на греење (од -15 до 24 степени целзиусови)
   SCOP (kW):4.0
   COP (kW):3.71
   SEER (kW):6.1
   EER (kW):3.41
   Антибактериски Филтер
   Авто рестарт
   Авто дијагностика
   Циркулација на воздух 900 m3/h
   Усмерување на воздухот: горе/доле автоматски
   лево десно мануелно
   природен ветер
   Тајмер
   Далечински управувач
   A+ Енергетска класа на ладење
   Бучност на внатрешна единица 25/44дб
   Бучност на надворешна единица 65дб
   Гас за разладување R-32
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.