• Паметна масичка за пишување- Dream table

  Новата паметна масичка за пишување и цртање е идеалната играчка што му е потребна на Вашето дете за да се внесе во сопствениот свет и да ја развива неговата имагинација и моторика.
  Оваа супер забавна, мултифункционална масичка нуди најразновидни опции и игри за Вашето најмило. Детето ќе биде фокусирано и заинтересирано со часови, правејќи најразновидни работи и играјќи различни игри затоа што оваа масичка нуди безброј различни активности.
  На играта и смеата ќе им нема крај, бидејќи со помош на оваа масичка тие не само што ќе си играат, во исто време ќе ги развиваат своите вештини и способности за цртање, пишување, броење, зборување и сл.
  Покрај сите тие придобивки, паметната масичка е идеална за поттикнување на мисловен процес и концентрација, просторно ориентирање и организирање, изучување на боите и буквите преку пишување на паметната табла во 3Д која дава дополнителна возбуда и среќа кај нив.
  Масичката е изработена од високо квалитетна ABS пластика според европски сетификати, наменета за европски стандарди и пазари.
  Дизајнот е уникатен и специфичен, со заоблени агли за комплетна заштита на Вашето дете од удар.

  • Исто така уникатното 3Д пенкало за пишување ќе Ви го олесни секојдневието и ќе немате потреба да се грижите за дамките и уништената облека на Вашето дете после секое цртање и пишување.
  • Ќе можете со леснотија да цртате од ново и од ново затоа што масичката работи на принцип пиши-бриши, па така ќе можете да избришете и одново да цртате со часови.
  • Магичната масичка покрај цртањето и пишувањето исто така нуди многу светлечки и звучни ефекти како свирење клавир со дури 8 тонови, тапани, двојазичност за изучување на дури два јазика на Вашето дете преку песни и сл.
  • Масичката не е воопшто тешка, ќе можете да ја пренесувате каде и да посакате. Одлична е за да ја понесете со себе додека патувате во кола, авион, додека сте на пикник и сл. Детето ќе виде целосно фокусирано и заинтересирано а Вие одморени и изрелаксирани.
  • Можете да го приспособувате нивото на висина според Вашето дете во 3 најразлични начини како исправено, наклонето и рамно.
  Димензии на смарт масичката: 40 x 33 x 20 cm.

 • Едукативна игра IQ Stars

  IQ Stars

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Досегни ги ѕвездите и смести ги во кутијата!
  Реши ги сите 120 предизвици од почетничкo до експертско ниво!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
 • Едукативна игра Brain Train

  Brain Train

  • Возраст: 3+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Подгответе го возот (натоварете го и поврзете ги вагоните) и тргнете на патување!
  Игра на сортирање облици, која е истовремено и играчка-воз!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. флексибилно размислување
  2. визуелна перцепција
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Camelot Jr.

  Camelot Jr

  • Возраст: 4-9
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Принцот и принцезата се раздвоени, спојте ги! Распоредете ги ѕидовите и кулите од замокот и направете пат по кој ќе се движат еден кон друг!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра IQ Puzzler Pro

  IQ Puzzler Pro

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  120 предизвици на три начини, во дводимензионални и пирамидални тродимензионални форми!Компактно пакување, погодно за патувања!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
  • просторен увид
  • планирање
 • Едукативна игра IQ Link

  IQ Link

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Најдете ја кариката што недостасува!
  36 сложувалки кои треба да ја пополнат таблата со само 24 празни места!
  (некои сложувалки можат да навлезат една во друга)

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
  • просторен увид
  • планирање
 • Едукативна игра Parking Puzzler

  Parking Puzzler

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  За многумина паркирањето не е лесна работа. Тестирајте го вашето паркинг-мајсторство преку 60 паркинг-предизвици!
  Оваа уникатна игра на дедукција бара од играчот да го најде вистинското место за секоја од колите, употребувајќи ги информациите од дадениот предизвик.
  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Dinosaurs – Mystic Islands

  Dinosaurs – Mystic Islands

  • Возраст: 6+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Рекреирајте ја животната средина на диносаурусите од периодот Јура!
  Распоредете ги островите, така да ги раздвоите месојадните од тревопасните диносауруси!
  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. визуелна перцепција
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Temple Connection Dragon Edition

  Temgolple Connection Dragon Edition

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Поврзи ги со патишта и мостови сите древни храмови!
  80 предизвици во пет различни нивоа на тежина!
  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. решавање проблеми
  3. флексибилно размислување
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра JumpIN’

  JumpIN

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  Прескокнете ги пречките и опасностите и помогнете им на зајачињата да се сокријат во своите дупки!

  60 предизвици и компактна кутија лесна за пренос!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Squirrels Go Nuts!

  Squirrels Go Nuts!

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  Верверичките се подготвуаат за зима!

  Помогнете им да ги сокријат лешниците!
  Игра-сложувалка со 60 предизвици!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. решавање на проблеми
 • Едукативна игра Colour Catch

  Colour Catch

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помогнете им на жапчињата и гуштерчињата да си ја уловат вечерата!

  Најдете ги соодветните бои на храна, кои им одговараат!
  Сепак, треба да се внимава, бидејќи животинчињата камелеонски ја менуваат својата боја во зависност од подлогата!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. планирање
  4. визуелна перцепција
  5. флексибилно размислување
 • Едукативна игра Atlantis Escape

  Atlantis Escape

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Избегајте од легендарната Атлантида, пред да потоне засекогаш во океанот!

  Најдете го патот од високата кула, па се до пристаништето, каде што ве очекува бродот кој ќе ве однесе во сигурност!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. флексибилно размислување
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Asteroid Escape

  Asteroid Escape

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Можете ли да поминете со вселенскиот брод, низ астероидниот појас, без да се судрите со некој астероид?Галактички тест за вашите пилотски (и решавачки) способности!

  60 предизвици, од почетничко до експертско ниво!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. визуелна перцепција
  2. флексибилно размислување
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Roadblock

  Roadblock

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Осомничениот е вооружен и опасен! Во улога на главен инспектор, распоредете ја вашата полициска единица, блокирајте му ги сите излези и фатете го!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Chicken Shuffle Jr

  Chicken Shuffle Jr

  • Возраст: 4+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помогнете им на кокошките да ги заштитат своите јајца!

  48 предизвици за најмладите и сите други, во оваа уникатна сложувалка!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. флексибилно размислување
  3. решавање на проблеми
  4. планирање
  5. визуелна перцепција
 • Едукативна игра Temple Trap

  Temple Trap

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помрднете ги ѕидовите, наместете ги скалите, излезете од лавиринтот!

  Почетните предизвици се решаваат во само неколку потези, но посложените бараат дури и по 50 придвижувања!

  Само за вистински авантуристи!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра Smart Farmer

  Smart Farmer

  • Возраст: 5+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  На фармата владее збрка! Коњите, кравите, овците и свињите, се измешани!

  Помогнете му на фармерот, со своите три огради, да ги огради сите домашни животни во засебни простори и со засебен пристап до вода!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра Little Red Riding Hood Deluxe

  Little Red Riding Hood Deluxe

  • Возраст: 4-7
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Поставете ги сите парчиња од пејсажот и создадете пат за Црвенкапа до куќичката на баба! Потоа можете да играте и со волкот. За него ќе треба да се постави посебна патека, но треба да се внимава да не пристигне во куќата пред Црвенкапа!

  24 предизвици без и 24 со волкот!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. планирање
  5. визуелна перцепција

   

 • Едукативна игра Quadrillion

  Quadrillion

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Безброј предизвици и решенија!

  Нема потреба од објаснување, само поставете ги таблите, на било кој начин и пополнете ги!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. визуелна перцепција