• Преносен навлажнувач за воздух

  Одржувањето на влажноста на воздухот е многу битна, и навлажнувачите на воздух имаат огромно влијание врз здравјето на луѓето. Добро е познато дека сувиот воздух може да предизвика разни непријатности почнувајќи кај бебињата па се до возрасните луѓе.  Во текот на цела година, кога воздухот во просториите паѓа под 35%, скоро е невозможно да се дише нормално и да се функционира. Како последици од сувиот воздух може да се јават најразлични алергии, ресираторни проблеми, иритации, сува кожа, испукани усни, астма и потешки воспаленија. Бебињата имаат многу нежна и осетлива кожа, кога доаѓа до судир со сувиот воздух, таа може лесно да се надразни и да се исуши, а со тоа да се јават и проблеми при дишењето и спиењето.

  Затоа идеално решение за сечиј дом и во секој момент е преносниот навлажнувач за воздух кој ќе ви овозможи удобност и пред се, подобро здравје. Практичен е и може да го носите секаде со Вас, кога и да осетите дека воздухот во моментот е премногу сув. За задоволството и опуштањето да биде поголемо, можете да додете некое етерично масло по ваш избор, и воедно Вашата просторија да е свежа и исполнета со преубава арома.

   Лесно се полни со помош на УСБ кабелче, така да ќе можете да го приклучите на Вашиот лаптоп или да го приклучите на штек.

  Лесен и едноставен е за употреба, се што треба да направите е да го наполните со вода и да го приклучите на струја. Со претискање на копчето навлажнувачот ќе почне да работи, а Вие ќе осетите разлика само после неколку минути. Изработен е од високо квалитетен материјал, безбеден за употреба. Преносен е, можете да го пренесувате секаде со Вас, во секоја соба, во канцеларија и сл. Кога е вклучен, не произведува јаки звуци, така да при работење нема да имате никаков проблем и нема да го забележувате дека воопшто е вклучен.

  Димензии на навлажнувачот: 80x80x106mm

 • Прочистувач на воздух Beurer GERMANY LR 310

   трослоен систем на прочистување на воздухот - предфилтер + ХЕПА Х13 филтер + филтер активен јаглен
   го чисти воздухот од ПМ2-10 честичкиполен
   прав
   животински влакна и разни мириси
   Вграден ПМ 2.5 сензор
   CADR 226 m3/h
   Дополнително прочистување на воздух со помош на избор на ултравиолетова светлина (елиминира микроорганизми)
   4320 часа трајност на филтерот
   Лед индикатори
   за соби до 56м2
   3 нивоа
   индикатор за промена на филтерот
   тајмер функција
   автоматско исклучување
   ултра тивка работа
   50W

  24 месеци гаранција

 • Прочистувач на воздух De Longhi AC75

   Елиминира комплетно ПМ2 и ПМ10 честички
   Систем за филтрација на воздух со тројно филтрирање (филтер против прашина
   HEPA филтер и активен јаглен филтер)
   Јонизатор
   3 брзини
   тајмер од 1 до 3 часа
   за соби до 25 м2
   Предфилтер може да се пере
   Приказ за промена на филтер
   Предфилтер може да се пере
   Проток на воздух до 140 м3 на час
   Ултра тивок 30-40дб

  12 месеци гаранција

 • Прочистувач на воздух Philips AC2958/53

   Прочистувач на воздух
   Series 2000
   Aerasense PM2.5 сензор
   Идеален за простории до 39 м2
   Контролен панел на допир
   се поврзува со апликација
   Активен јаглен филтер + Нанo филтерот прочистуваат честички до 3nm
   3 модови на работа3 брзини на работа + турбо мод и тивок мод
   CADR 330м3/ч
   Прочистува вируси H1N1 до 99.9%. Прочистува PM2.5 до 99.97%
   Аеродинамичен дизајн
   Димензии 330x330x652 мм

  24 месеци гаранција

 • Прочистувач на воздух ROWENTA PU3040F0

   Уништува 99.99% од бактериите и микрочестичките
   Капацитет 300м3/ч
   За простории до 120м2
   Четиристепена филтрација (Предфилтер
   ХЕПА филтер
   антиалергсики филтер
   специјален филтер)
   Специјален NanoCaptur+ филтер кој врши постојано уништување на формалдехид
   Контрола на квалитетот на воздухот со помош на ЛЕД индикатори
   Тајмер
   4 брзини на работа
   Инидкатор за замена на филтер
   Автоматски режим на работа - дење и ноќе
   Индикатор за загаден воздух
   Заштита од деца
   Димензии ВxШxД 49.5x35x19.5 цм

 • Прочистувач и овлажнувач на воздух Beurer GERMANY LR 330

    Прочистувач на воздух 2 во 1 (плус овлажнувач на воздух)
   бела боја
   трослоен систем на прочистување на воздухот - предфилтер + ХЕПА филтер + филтер активен јаглен
   го чисти воздухот од ПМ2-10 честички полен
   прав
   животински влакна и разни мириси
   Осветлен ЛЦД дисплеј со прикажување на моменталнта влажност на воздухот и нејзино сетирање од 40 до 80%
   за соби до 35м2
   капацитет на овлажнување 220мл на ден
   CADR 200м3 на час
   тајмер функција
   автоматско исклучување
   инидкатор за замена на филтрите
   отстранлив резервоар од 4.6л
   ултра тивка работа
   60W

  24 месеци гаранција

 • Прочистувач на воздух De Longhi AC230
  Елиминира комплетно ПМ2 и ПМ10 честички
   Систем за филтрација на воздух со шестстепено филтрирање (филтер против прашина
   HEPA филтер
   активен јаглен филтер
   НАНО Силвер филтер за бактерии
   специјален фото каталитички УВ филтер
   јонизација)
   AQS систем на континуирано следење на квалитет на воздух со приказ на 3 бои( лош
   добар и одличен воздух)
   Сензор за мириси и чад од цигари
   Јонизатор
   Контроли на допир
   3 брзини + ауто
   тајмер од 1 до 8 часа
   за соби до 50 м2
   Приказ за промена на филтер
   Предфилтер може да се пере
   Проток на воздух до 255 м3 на час
   Ултра тивок 33-50дб
  12 месеци гаранција
 • Прочистувач на воздух Grunluft VK-6066

  Код: Grunluft VK-6066 прочистувач 018523

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Моќност: 40 W

  Простор на прочистување: 35-40 m2

  Kaпацитет: 400 m3/h

  Ниво на звучност: 32-52 dB

  Опремен со хепа филтер со активен јаглен, 4 нивоа на вентилатпрот, WiFi функција, индикатор за чистина на воздухот, тајмер

  Димензии: 285 х 285 х 550 mm

  Производител: Vork Health

  Моделот VK6066 има капацитет на прочистување до 400m3/h и е наменет за простории до 40m2. Има 4 брзини на работа, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време. Опремен е и со WI-FI функција која дозволува управување и следење на процесот на прочистување преку Вашиот паметен телефон.

  Grunluft прочистувачите отстрануваат 99,9% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.

 • Прочистувач на воздух Grunluft VK-6089

  Код: Grunluft VK-6089 прочистувач 018522

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Моќност: 26 W

  Простор на прочистување: 28-30 m2

  Kaпацитет: 280-300 m3/h

  Ниво на звучност: 30-52 dB

  Опремен со хепа филтер со активен јаглен, 4 нивоа на вентилатпрот, индикатор за чистина на воздухот, тајмер

  Димензии: Ф 250 х 454 mm

  Ниво на заштита: 

  Производител: Vork Health

  Моделот VK6089 има капацитет на прочистување до 300m3/h и е наменет за простории до 30m2. Има три брзини на работа, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време. 

  Grunluft прочистувачите отстрануваат 99,9% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.

 • Прочистувач на воздух Grunluft VK-6080B

  Код: Grunluft VK-6080B прочистувач 018521

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Моќност: 35 W

  Простор на прочистување: 15-18 m2

  Kaпацитет: 150 m3/h

  Ниво на звучност: 28-49 dB

  Опремен со хепа филтер со активен јаглен, 4 нивоа на вентилатпрот, индикатор за чистина на воздухот, тајмер

  Димензии: Ф 215 х 365 mm

  Производител: Vork Health

  Компактниот модел VK6080 има капацитет на прочистување од 150m3/h и е наменет за простории до 18m2. Идеален е за спални или детски соби, како и за канцеларии и помали работни простории. Има три брзини на работа, Smart Timer преку кој може да ја подесите работата на прочистувачот, индикатор за промена на филтер и сензор за квалитет на воздухот кој го детектира и покажува квалитетот на атмосферскиот воздух, во реално време.

  Grunluft прочистувачите отстрануваат 99,9% од штетните честички. Направени се по германска технологија, имаат исклучителен дизајн, опремени се со најсовремени технички решенија и одлично се вклопуваат во секој животен или работен простор.

   

 • Прочистувач на воздух MIRO

  Код: MIRO прочистувач 018807

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Моќност: 21 W

  Простор на прчистување: 16 m2

  Капацитет: 130 m3/h

  Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm- со сертификати CE,FCC,RoHS

  Опремен со тајмер

  Димензии: 195*213*388 mm

  Teжина: 1.9 kg

  Заклучување од деца

  Сензор за квалитет на воздухот

  Ноќно светло

  Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата. Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом.

  Моделот Miro е еден од најпродаваните во понудата. Опремен е со троделен филтер кој врши филтрација на воздухот до 99,5%. Ги елиминира тврдите честици од него како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот, непријатните мириси, бактериите и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија и покрива површина до 16m2.

 • Прочистувач на воздух KILO

  Код: KILO прочистувач 018110


  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА


  Моќност: 23 W

  Простор на прчистување: 16 m2

  Капацитет: 130 m3/h

  Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm

  Опремен со тајмер

  3 начини на работа

  Димензии: 195*195*388 mm

  Teжина: 2 kg

  Ноќно светло со 7 бои

  Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата. Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом.

  Моделот Kilo е еден од најпродаваните во понудата. Опремен е со троделен филтер кој врши филтрација на воздухот до 99,5%. Ги елиминира тврдите честици од него како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот, непријатните мириси, бактериите и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија и покрива површина до 16m2.

   

 • Овлажнувач и прочистувач на воздух ST AH-230S

  Код: ST AH-230S - 20141

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  ST AH-230S
   Superior Technology
   Овлажнувач и прочистувач на воздух 2во1
   Ултрасонично овлажнување
   го прочистува воздухот од никотин
   формалдехид и јаглерод моноксид
   идеален за бебиња
   капацитет на овлажнување 250-350ml/h (Max)
   автоматска заштита ако резервоарот е празен
   капацитет на резервоар 2л
   лесен за чистење
   тивка работа
   за соби од 25 до 30м2
   25W

 • Прочистувач на воздух Xiaomi Mi Air Purifier 3C EU

  Модел: Xiaomi Mi Air Purifier 3C BHR4518GL 

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Xiaomi Mi Air Purifier 3C EU
   SMART прочистувач за воздух
   LED дисплеј
   Автоматски режим со ласерски детектор за квалитет на воздух
   Повзување со Mi Home App апликација преку Wifi конекција
   Поддршка за гласовни асистенти Google Assistant и Амазон Алекса
   PM CADR – 320 m3h
   3 слојна филтрација True HEPA филтер
   Ефективна површина на заштита од 106 m2/h
   Трајност на филтер до 12 месеци
   Моќност 29W
   Тежина 4.6 кг
   Димензии- 240x240x520 мм

 • Xiaomi Smart Antibacterial Humidifier SKV4140GL

  Код: SKV4140GL Xiaomi

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  – 3 нивоа на регулација на протокот на воздух

  – Внатрешно осветлување

  – Далечински управувач преку апликацијата

  – Максимален капацитет на млазницата од 300 mL / h

  – Капацитет на резервоар 4.5L

  – Моќност 25 w

  – Димензии 353х190х190 mm

  – Тежина 1.9 kg

  – UV-C светлината ги убива бактериите

  – Лесно полнење на резервоарот

  – Автоматско регулирање според температурата на околината

 • Прочистувач на воздух Tesla AIR 3

  Код: TESLAAIR3 Tesla AIR 3 

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Паметна опција Wi Fi

  Процент на филтрација: 99.95%

  Квадратура за која е предвиден: 22m²

  Волумен на прочистен воздух (CADR) 200m³/h

  Тип на филтер: ХЕПА + активен јаглерод

  Тајмер: Да
  Димензии: 38,5x Ø22cm

  Автоматски режим: Да

  Индикација за замена на филтерот: Да

   

 • Прочистувач на воздух FILLO

  Технички карактеристики:

  Моќност: 35 W

  Простор на прчистување: 11 m2

  Капацитет: 90 m3/h

  Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm

  Опремен со тајмер

  3 начини на работа

  Димензии: 195*195*403 mm

  Teжина: 2.3 kg

  Ноќно светло

  Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата. Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом.

  Моделот Filo е еден од најкомпактните и најдостапни во понудата. Опремен е со троделен филтер кој ги елиминира тврдите честици од воздухот, како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот, непријатните мириси, бактериите, алергените и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија, три исклучително тивки режими на работа, тајмер и амбиент светло кое ја дополнува пријатната атмосфера.

  1 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА

 • Прочистувач на воздух ST AP-UV200Z

  Прочистувач на воздух
  Погоден за соби до 30 м2
  1 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА
  UV лампа за елиминирање на вируси
  Четири-слојна филтрација:
  - ХЕПА филтер
  - активен јаглен филтер
  - UV филтрација
  - Negative oxygen ion
  ЛЕД индикатор за ПМ2 и квалитет на воздух

  Светлосен индикатор за квалитет на воздух
  CADR 220m3/h
  4 брзини на работа:
  Auto
  Low
  Normal
  High

  Sleep мод
  Индикатор за промена на филтер
  Тајмер
  Копчиња на допир
  Моќност 45W
  Напон 220V
  Димензии 290X210X615мм

   

   

   

 • Ултрасоничен дифузер на арома Beurer GERMANY LA 30

   

  Beurer GERMANY LA 30
   Ултрасоничен дифузер на арома во собата
   фина ултрасонична атомизација
   користи течни ароматски масла растворливи во вода
   може да менува бои на осветленост или да работи без осветлување
   супер тивка работа - погодно за спиење
   за соби до 15м2 или поставување во близина
   100мл капацитет за масло
   автоматско исклучување кога резервоарот е празен
   лесен за чистење
   12W моќност и работи на само 12V

  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

 • Прочистувач на воздух MAX

  Технички карактеристики:

  Моќност: 50 W

  Простор на прчистување: 50 m2

  Капацитет: 400 m3/h

  Ниво на заштита: H11 - 0.3 μm

  Опремен со тајмер

  Димензии: 270*303*497 mm

  Teжина: 4.6 kg

  Поврзување со WiFi

  Заклучување од деца

  Сензор за квалитет на воздухот

  Ноќно светло

  Прочистувачите на INVITOP се инспирирани од потребата на секој човек да живее здраво. Изработени се од најквалитетни, рециклирачки материјали со цел да се одржи врската со природата . Носители се на најпрестижните светски награди за најдобар дизајн и може да се вклопат во сечиј дом .

  Моделот Max е еден од најголемите во понудата. Опремен е со троделен филтер кој врши филтрацијa на воздухот и ги елиминира тврдите честици од него како прашината и влакната, формалдехидот и бензенот од чадот , непријатните мириси, бактериите и PM честиците. Има минимална потрошувачка на електрична енергија и покрива површина до дури 50m2. Дизајниран е рамномерно да го прима и распоредува воздухот од сите страни, располага со сензор за следење на квалитетот на воздухот , OLED дисплеј, амбиентално светло , како и WI-FI функција  со која ќе ја пратите и контролирате работата на истиот и надвор од домот.

  1 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА