• Инвертер клима уред Midea AG Nordic series

  Код: Midea AG Nordic series MSAGCU-18HRFNX-QRD0GW / MOX301-18HFN8-QRD0GW KIT - 74036

  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Midea AG Nordic series MSAGCU-18HRFNX-QRD0GW/MOX301-18HFN8-QRD0GW KIT

   Вклучен КИТ за монтажа

   FullDC QUATTRO ИНВЕРТЕР SMART WIFI Клима уред СО ДВОЕН ГРЕАЧ НА КУЌИШТЕ И НА КОМПРЕСОР

   18000BTU 5300W на ладење

   5600W на греење

   Скриен Дисплеј

   WiFi ВГРАДЕН

   R32 Гас

   Греење до минус 30 степени

   SEER (Ладење) 7.0 W/W

   EER 3.40 W/W

   SCOP (Греење просек) 4.0 W/W

   SCOP (Греење warm) 5.1 W/W

   COP 3.42 W/W

   Авто рестарт функција

   Тајмер

   Меморија на позицијата на отворот за дување

   Смарт дијагностика + детекција на течење гас

   A++ на ладење

   А+++ на греење (Warmer услови)

   Идеална за простории до 45м2

   Бучност на внатрешна единица 20-41dB

   Бучност на надворешна единица 57dB

   Проток на воздух внатрешна единица 800/600/500

   Тежина внатрешна единица 11.2 кг

   Тежина надворешна единица 33.5 кг

   Димензии внатрешна единица 320x969x241 мм

   Димензии надоврешна единица 554x874x330 мм

 • Инвертер клима уред Midea FOREST

  Код: Midea FOREST серија MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW / MOX130-12HFN1-QRD0GW - 72897

  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Midea FOREST серија MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW/MOX130-12HFN1-QRD0GW

   FOREST

   DC ИНВЕРТЕР Клима уред

   12000BTU

   3500W на ладење

   3800W на греење

   Скриен Дисплеј

   R410 Гас

   GMCC TOSHIBA компресор

   Греење до минус 15 степени

   Работна температура -15 до +50 степени

   SEER (Ладење) 6.1

   SCOP (Греење просек) 4.0

   Авто рестарт функција

   Тајмер

   Меморија на позицијата на отворот за дување

   Смарт дијагностика + детекција на течење гас

   Турбо мод

   A++ на ладење

   А+ на греење

   Идеална за простории до 30м2

   Бучност на внатрешна единица 52 дб

   Бучност на надворешна единица 61дб

   Проток на воздух внатрешна единица 540/430/314

   Тежина внатрешна единица 7.6 кг

   Тежина надворешна единица 22.8 кг

   Димензии внатрешна единица 285x805x194 мм

   Димензии надоврешна единица 495x720x270 мм

 • Инвертер клима уред ST TAC-18INV32 SIBERIA

  Код: ST TAC-18INV32 SIBERIA - 72821

  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  ST TAC-18INV32 SIBERIA

   Superior Technology

   18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер

   Ладење 5.13KW и Греење 5.23KW

   Скриен Дисплеј

   SEER за ладење 6.3

   SCOP за греење: 4.0

   Авто рестарт функција

   Одвлажнување 1.5л на час

   Циркулација на воздух 800 m3/h

   Бучност на внатрешна единица Мин: 37dB

   Макс: 53dB

   Бучност на надворешна единица: 65dB

   Годишна потрошувачка на ел. енергија за ладење: 283kwh

   Годишна потрошувачка на ел. енергија за греење: 1610kwh

   Нормална работна температура: -15 to 43 C

   R32 еколошки гас

   A++ енергетска класа во ладење

   A+ енергетска класа во греење

   Далечински управувач

 • Инвертер клима уред Midea AG Nordic

  Код: Midea AG Nordic - 74037

  Midea AG Nordic series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)/MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT

  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

   Вклучен КИТ за монтажа

   FullDC QUATTRO ИНВЕРТЕР SMART WIFI Клима уред СО ДВОЕН ГРЕАЧ НА КУЌИШТЕ И НА КОМПРЕСОР

   12000BTU 3500W на ладење

   3800W на греење

   Скриен Дисплеј

   WiFi ВГРАДЕН

   R32 Гас

   Греење до минус 30 степени

   SEER (Ладење) 8.5 W/W

   SCOP (Греење просек) 4.6 W/W

   Авто рестарт функција

   Тајмер

   Меморија на позицијата на отворот за дување

   Смарт дијагностика + детекција на течење гас

   A+++ на ладење

   А++ на греење

   Идеална за простории до 30м2

   Бучност на внатрешна единица 20-39dB

   Бучност на надворешна единица 55dB

   Проток на воздух внатрешна единица 630

   Тежина внатрешна единица 8.7 кг

   Тежина надворешна единица 26.7 кг

   Димензии внатрешна единица 295x835x208 мм

   Димензии надоврешна единица 555x765x303 мм

 • Инвертер клима уред Hisense DJ35VE0BW/DJ35VE0BG

  Код: Hisense DJ35VE0BW/DJ35VE0BG - 73349

  Hisense DJ35VE0BW/DJ35VE0BG

  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

   SMART Инвертер клима уред

   New Comfort серија

   GMCC Toshiba компресор

   Скриен ЛЕД Дисплеј

   WiFi ВКЛУЧЕН

   12000BTU

   Капацитет на ладење 3.5KW

   Капацитет на греење 4.0KW

   SEER 6.1 kWh

   SCOP 4.0 kWh

   EER на ладење 3.5 kWh

   COP на греење 3.9 kWh

   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР

   4во1 филтер + Активен јаглен филтер

   Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч

   I-feel функција која ја мери температурата што треба да се постигне онаму каде што е далечинксиот управувач

   Проток на воздух 600cbm3/h

   4D Auto swing

   Super cooling ладење

   Тајмер 24 часа

   Sleep функција

   Работна температура греење -15/+24

   Работна температура ладење -10/+46

   Бучност вантрешна единица макс. 56 dB

   Бучност надворешна единица 63 dB

   Тип на гас R32

   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење

   Димензии внатрешна единица 815x270x212 мм

   Димензии надворешна единица 715x482x240 мм

 • Инвертер клима уред SAMSUNG WIND FREE AVANT

  SAMSUNG WIND FREE AVANT серија

   Код: AR18TXEAAWKNEU/AR18TXEAAWKXEU

  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА 

   SMART Инвертер клима уред

   ЛЕД Дисплеј

   Интегриран WiFi

   18000BTU

   Капацитет на ладење 5.0KW

   Капацитет на греење 6.0KW

   SEER 6.8 kWh

   SCOP 3.8 kWh

   EER на ладење 3.60 kWh

   COP на греење 3.53 kWh

   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен

   Иновативна Windfree технологија na дисперзија на воздухот низ собата низ микро дупчиња со цел да се постигне ефект на неподвижен воздух кој е благопријатен за секого

   AI Auto Comfort

   Сензор за движење кој автоматски влегува во соодветен мод на работа штом за бележи движење

   Капацитет на одвлажнување 2л/ч

   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертир TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење

   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита

   Tri Care филтер

   Турбо мод

   Комфорт мод

   Вентилатор мод

   Самочистење

   Двостепено ладење

   Тајмер

   Авто рестарт

   Работна температура греење -15/+24

   Работна температура ладење -10/+46

   Бучност вантрешна единица мин. 25dB/ макс. 41 dB

   Бучност надворешна единица 51 dB

   Тип на гас R32

   Идеална за простории од 45 до 50м2

   Енергетска класа А++ на ладење/А++ на греење

   Димензии внатрешна единица 1055x299x215 мм

   Димензии надворешна единица 880x638x310 мм

 • SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXFCAWKXEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXFCAWKXEU

  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ 

  Карактеристики за производот:

  SMART Инвертер клима уред
   ЛЕД Дисплеј
   Интегриран WiFi
   12000BTU
   Капацитет на ладење 3.5KW
   Капацитет на греење 3.5KW
   SEER 6.5 kWh
   SCOP 3.8 kWh
   EER на ладење 2.87 kWh
   COP на греење 3.72 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Иновативна Windfree технологија na дисперзија на воздухот низ собата низ микро дупчиња со цел да се постигне ефект на неподвижен воздух кој е благопријатен за секого
   Капацитет на одвлажнување 1.5л/ч
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 19dB/ макс. 38 dB
   Бучност надворешна единица 47 dB
   Тип на гас R32
   Идеална за простории до 40м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Димензии внатрешна единица 820x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 660x475x242 мм

 • SAMSUNG инвертер клима уред AR18TXFYAWKNEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR18TXFYAWKNEU

  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ


  Карактеристики за производот: 

  SMART Инвертер клима уред
   CEBU серија
   ЛЕД Дисплеј
   Интегриран WiFi
   18000BTU
   Капацитет на ладење 5.0KW
   Капацитет на греење 6.0KW
   SEER 6.8 kWh
   SCOP 3.8 kWh
   EER на ладење 3.6 kWh
   COP на греење 3.51 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР – 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертир TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 25dB/ макс. 41 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Тип на гас R32
   Идеална за простории од 45 до 50м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А на греење
   Димензии внатрешна единица 1055x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 880x638x310 мм

 • SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXFYAWKNEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXFYAWKNEU
   
  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ

  Карактеристики за производот:

   SMART Инвертер клима уред
   ЛЕД Дисплеј
   Интегриран WiFi
   12000BTU
   Капацитет на ладење 3.5KW
   Капацитет на греење 3.5KW
   SEER 6.5 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 3.5 kWh
   COP на греење 3.81 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертoр TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 19dB/ макс. 38 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Тип на гас R32
   Идеална за простории до 40м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Димензии внатрешна единица 820x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 660x475x242 мм

 • SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXHQASIXEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXHQASIXEU

  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ

  Карактеристики за производот: 

   AR35 серија, Скриен ЛЕД Дисплеј, 12000BTU, Капацитет на ладење 3.5KW, Капацитет на греење 3.8KW, SEER 6.1 kWh, SCOP 3.9 kWh, EER на ладење 2.9 kWh, COP на греење 3.5 kWh, ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР, Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч, Брзо ладење - Fast cooling technology, HD filter, Турбо мод, Комфорт мод, Вентилатор мод, Самочистење, Двостепено ладење, Тајмер, Авто рестарт, Работна температура греење -15/+24, Работна температура ладење -10/+46, Бучност вантрешна единица мин. 22dB/ макс. 37 dB, Бучност надворешна единица 55 dB, Тип на гас R32, Идеална за простории до 40м2, Енергетска класа А++ на ладење/А на греење, Димензии внатрешна единица 800x285x194 мм, Димензии надворешна единица 720x495x270 мм. Дополнителни информации: фитлер за прашина, проток на воздуг 540m3/h, гаранција 2 години, влезна моќност за ладење 1.2kW, влезна моќност за греење 1,1kW, капацитет на одвлажнување 1,2л/ч, тежина на внатрешната единица 8,1кг, тежина на надворешната единица 23,2кг.

  Енергетски степен на ладење А++
  Енергетски степен на греење А
  Вредност на ладење 3.5 kW
  Вредност на греење 3.8 kW
  Бренд Samsung
  Тип на производ Клими за дом


 • SMART Инвертер Клима уред MIDEA-01
  Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW/MOB01-12HFN8-QRD6GW(A) 
  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  ULTIMATE COMFORT ERP 4.6 R32
  Идеална за простории до 30м2
  FullDC SMART WIFI Built in QUATTRO ИНВЕРТЕР Клима уред СО ДВОЕН ГРЕАЧ НА КУЌИШТЕ И НА КОМПРЕСОР
   12000BTU
   3,51KW на ладење
   3,8KW на греење
   Димензии внатрешна единица 315x886x188 мм
   Димензии надоврешна единица 554x800x333 мм
   Скриен Дисплеј
   R32 Гас
   Греење до минус 30 степени
   SEER (Ладење) 7.4
   SCOP (Греење - Warmer) 5.3
   Cool Boost - специјална опција за ладење на просторот во најкраток период
   Air magic - произведува и пушта милиони негативни и позитивни јони кои ги елиминираат сите бактерии и вируси
   Silky cool - специјален Coanda дефлектор кој овозможува да се распредели воздухот насекаде во собата без директно насочување во корисникот
   Авто рестарт функција
   Тајмер
   Меморија на позицијата на отворот за дување
   Смарт дијагностика + детекција на течење гас
   A+++ на ладење
   А+ на греење
   Бучност на внатрешна единица 55 дб
   Бучност на надворешна единица 60дб
   Проток на воздух внатрешна единица 550/480/420 m3/h
   Тежина внатрешна единица 10.3 кг
   Тежина надворешна единица 29.1 кг
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
 • SMART Инвертер клима уред SIBERIA-03
  ST TAC-24INV32 WIFI SIBERIA
   5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   SMART 24000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер
   Вграден WiFi
   A++ енергетска класа во ладење
   A+ енергетска класа во греење 
  Ладење 6.81KW и Греење 6.87KW
   Скриен Дисплеј
   SEER за ладење 6.5
   SCOP за греење: 4.1
   Авто рестарт функција
   Одвлажнување 1.8л на час
   Циркулација на воздух 980 m3/h
   Бучност на внатрешна единица Мин: 40dB
   Макс: 54dB
   Бучност на надворешна единица: 67dB
   Годишна потрошувачка на ел. енергија за ладење: 366kwh
   Годишна потрошувачка на ел. енергија за греење: 1878kwh
   Нормална работна температура: -15 to 43 C
   R32 еколошки гас
   Далечински управувач
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.
 • Инвертер клима уред SAMSUNG AR18-01
   Инвертер клима уред SAMSUNG AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU
  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   LUZON серија
   Идеална за простории од 45 до 50м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А на греење
   ЛЕД Дисплеј
   18000BTU
   Капацитет на ладење 5.0KW
   Капацитет на греење 6.0KW
   SEER 6.8 kWh
   SCOP 3.8 kWh
   EER на ладење 3.6 kWh
   COP на греење 3.51 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертир TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 25dB/ макс. 41 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Тип на гас R32
   Димензии внатрешна единица 1055x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 880x638x310 мм
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.