• Инвертер клима уред 2,6kW Vivax ACP-09CH25AEMI R32

  Код за нарачка: ACP-09CH25AEMI R32

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ 


  Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, припрема за Wi-Fi ( WiFi ready )

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):
  A++ (6.3/4.0)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:3400.00 W


  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:3370.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:2638/3930 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:732 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:733 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:466.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.00 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.50 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:7.60 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:23.20 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 25 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Bio филтер, филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:720 X 495 X 270 mm

 • Инвертер клима уред 3,8kW VIVAX ACP-12CH35AEQI R32

   

  Модел: VIVAX ACP-12CH35AEQI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 4,1КW
  Максимален капацитет на греење: 4,22КW
  Просечна моќност: Ладење: 3520 W ; Греење:3810 W
  Препорачана површина: 35 m²
  Влезна моќност ладење: 1237 W
  Влезна моќност греење: 964 W
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Проток на воздух: 600 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, вградена smart wi-fi контрола, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.


 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AEMI R32
  Код за нарачка: ACP-12CH35AEMI R32

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ


  Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, висока ефикасност, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, комплетно вградена SMART WiFi функција!
  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.1/4.0)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4220.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3517/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1213 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1088 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:540.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:40.50 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:7.60 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:23.20 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:720 X 495 X 270 mm

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vox IVA6-12JRPCW

  Код: IVA6-12JRPCW

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер сплит клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
  Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 3700 W
  Kапацитет за греење: 3900 W
  Номинален капацитет: 12000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Tестирано на -20 °C
  Препорачана површина до 35 м2
  Ниво на бучава: 54 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 540 x 720 x 260 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 292 x 792 x 201 mm

 • Инвертер клима уред 3,4kW TOSOT MUSE ECO LC K6DNA5A/1 - K6DNA3A/0 12000 BTU

  Код: Tosot 800063

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА + 84 МЕСЕЦИ ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА*

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1/4.0)

  Максимален капацитет на ладење: 3600.00 W

  Максимален капацитет на греење: 4400.00 W

  Просечна моќност:

  Ладење: 3200 W ;

  Греење: 3400 W

  Влезна моќност ладење: 997 W

  Влезна моќност греење: 941 W

  Проток на воздух: 550.00 m3

  Капацитет на одвлажнување: 1.40 l/h

  Ниво на бучава: 42.00 dB

  Работна температура: ОД -15 ДО 43

  Маса внатрешна единица: 8.50 kg

  Маса надворешна единица: 31.00 kg

  Препорачана површина: до 35 м2

  Фреон: R32

  Филтри: Филтер за прашина

  Димензии надворешна единица: 848 X 596 X 320 mm

  Димензии внатрешна единица: 819x254x185 mm 


  *Гаранцијата може да се продолжи по третата година до десет години, доколку секоја година е сервисирана и заверена од овластен сервис

 • Инвертер клима уред 2,7kW VIVAX ACP-09CH25AERI R32

   

  Модел: VIVAX ACP-09CH25AERI R32
  3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,19КW
  Максимален капацитет на греење: 3,66КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,78КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Димензии надворешна единица: 770x555x300 mm
  Димензии внатрешна единица: 722x290x187 mm
  Влезна моќност ладење: 749 W
  Влезна моќност греење: 715 W
  Проток на воздух: 521 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
   Ниво на бучава: 37 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.40 kg
  Маса надворешна единица: 26.4 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Јонизатор, Bio-филтер
  Останато: Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
 • SAMSUNG инвертер клима уред 3,5kW AR12TXHQASIXEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXHQASIXEU

  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ

  Карактеристики за производот: 

   AR35 серија, Скриен ЛЕД Дисплеј, 12000BTU, Капацитет на ладење 3.5KW, Капацитет на греење 3.8KW, SEER 6.1 kWh, SCOP 3.9 kWh, EER на ладење 2.9 kWh, COP на греење 3.5 kWh, ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР, Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч, Брзо ладење - Fast cooling technology, HD filter, Турбо мод, Комфорт мод, Вентилатор мод, Самочистење, Двостепено ладење, Тајмер, Авто рестарт, Работна температура греење -15/+24, Работна температура ладење -10/+46, Бучност вантрешна единица мин. 22dB/ макс. 37 dB, Бучност надворешна единица 55 dB, Тип на гас R32, Идеална за простории до 40м2, Енергетска класа А++ на ладење/А на греење, Димензии внатрешна единица 800x285x194 мм, Димензии надворешна единица 720x495x270 мм. Дополнителни информации: фитлер за прашина, проток на воздуг 540m3/h, гаранција 2 години, влезна моќност за ладење 1.2kW, влезна моќност за греење 1,1kW, капацитет на одвлажнување 1,2л/ч, тежина на внатрешната единица 8,1кг, тежина на надворешната единица 23,2кг.

  Енергетски степен на ладење А++
  Енергетски степен на греење А
  Вредност на ладење 3.5 kW
  Вредност на греење 3.8 kW
  Бренд Samsung
  Тип на производ Клими за дом


 • Инвертер клима уред 3,8kW Hisense Wings Pro KB35YR3EG/KB35YR3EW

  Код: Hisense Wings Pro KB35YR3EG/KB35YR3EW - 74568

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Hisense Wings Pro KB35YR3EG/KB35YR3EW
   SMART Инвертер клима уред со ГРЕАЧ НА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА
   WINGS серија
   GMCC TOSHIBA компресор
   Скриен ЛЕД Дисплеј
   WiFi ВКЛУЧЕН + Паметна гласовна контрола
   12000BTU
   Капацитет на ладење 3.4KW
   Капацитет на греење 3.8KW
   SEER 6.1 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 2.98 kWh
   COP на греење 3.62 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР
   HI-NANO е вид на ефикасна јонска технологија што генерира 1 милион јони/см3 може ефикасно да го спречи коронавирусот (SARS-CoV-2) за 93.54% во затворен простор во рок од два часа
   4во1 филтер + Активен јаглен филтер
   Двоен одвод на кондензаторот
   Отпорност на мувла
   Капацитет на одвлажнување 2.0л/ч
   I-feel функција која ја мери температурата што треба да се постигне онаму каде што е далечинксиот управувач
   Заштита од ладен воздух
   Турбо функција
   Функција за автоматско рестартирање
   Проток на воздух 550cbm3/h
   4D Auto swing
   Super cooling ладење
   Тајмер 24 часа
   Ноќен режим на работа
   Sleep функција
   Работна температура греење -20/+24
   Работна температура ладење -15/+43
   Бучност внатрешна единица макс. 39 dB
   Тип на гас R32
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Димензии внатрешна единица 833x256x203 мм
   Димензии надворешна единица 660x483x240 мм

 • Инвертер клима уред 5kW ST TAC-18INV32 SIBERIA

  Код: ST TAC-18INV32 SIBERIA - 72821

  5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  ST TAC-18INV32 SIBERIA

   Superior Technology

   18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер

   Ладење 5.13KW и Греење 5.23KW

   Скриен Дисплеј

   SEER за ладење 6.3

   SCOP за греење: 4.0

   Авто рестарт функција

   Одвлажнување 1.5л на час

   Циркулација на воздух 800 m3/h

   Бучност на внатрешна единица Мин: 37dB

   Макс: 53dB

   Бучност на надворешна единица: 65dB

   Годишна потрошувачка на ел. енергија за ладење: 283kwh

   Годишна потрошувачка на ел. енергија за греење: 1610kwh

   Нормална работна температура: -15 to 43 C

   R32 еколошки гас

   A++ енергетска класа во ладење

   A+ енергетска класа во греење

   Далечински управувач

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ 

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, комплетно вградена Smart WiFi функција, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:515.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ 


  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:539.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 SILVER

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 SILVER

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ


  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:515.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2 ФРЕОН:R32 ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm
 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 RED

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 RED

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ


  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:539.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:55.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm
 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 SILVER MIRROR
  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 SILVER MIRROR

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ


  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:515.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm

 • Инвертер клима уред 5kW Vox IVA1-18IR

  Код: Vox IVA1-18IR

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Wi-Fi Ready – Климата се поврзува со Wi-Fi сигналот и може да се контролира преку интернет
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.44/4.08; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 5000 W
  Kапацитет за греење: 5280 W
  Номинален капацитет: 18000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1.45 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 1.5 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Препорачана површина до 60 м2
  Ниво на бучава: 57 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 545 x 800 x 315 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 310 x 900 x 225 mm

 • Инвертер клима уред TOSOT MUSE ECO LC TWH18AFD-K6DNA5B/I-K6DNA1B/O 18000 BTU

  Код: Tosot 800065

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА + 84 МЕСЕЦИ ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА*

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP): A++ (6.1/4.0)

  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ: 5200.00 W

  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ: 5400.00 W

  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ: 4600/5200 W

  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ: 1430 W

  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ: 1400 W

  ПРОТОК НА ВОЗДУХ: 850.00 m3

  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ: 1.80 l/h

  НИВО НА БУЧАВА: 48.00 dB

  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: ОД -15   ДО 43

  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА: 14.00 kg

  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА: 34.00 kg

  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА: до 55 м2

  ФРЕОН :R32

  ФИЛТРИ: Филтер за прашина

  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА: 842 X 596 X 320 mm


  *Гаранцијата може да се продолжи по третата година до десет години, доколку секоја година е сервисирана и заверена од овластен сервис

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AEVI R32 GRAY MIRROR

  Код за нарачка: ACP-12CH35AEVI R32 GRAY MIRROR

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ

  ACP-12CH35AEVI R32 GRAY/MIRROR е Vivax од 3,52kW инвертер клима

  А++ енергетска класа на ладење

  А+ енергетска класа на греење

  Капацитет на ладење: 3,52 kW

  Капацитет на греење: 3,81 kW

  Температурен опсег на ладење и греењењ:-20°C до +50°C

  Просечна годишна потрошувачка на енергија на греење: 922 kWh

  Макс. ниво на бучавост на внатрешна единица: 50 dB

  Макс. ниво на бучавост на надворешната единица: 63 dB

  Течност за ладење: R32 еколошки фреон

  Ниво на опрема:

  Режим турбо,

  Автоматски режим,

  Автоматско рестартирање,

  Јонизатор,

  Само-дијагностика,

  Режим на мирување,

  Мек старт,

  Био филтер,

  Филтер за прашина

  Греач на компресорот,

  Греач на кондензаторот

  Капацитет на одвлажнување: 1.2

  Безбедност:

  Функции за одвлажнување,

  Греач на компресорот и кондензаторот,

  Функција за заштеда на енергија,

  Старт на низок напон,

  Заштита на вентилот на надворешната единица,

  Подготовка за Wi-Fi

  Нето димензии – ширина: 897мм

  Нето димензии – висина: 312мм

  Нето димензии – длабочина: 182мм

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AEVI R32 GOLD

  Код за нарачка: ACP-12CH35AEVI R32 GOLD

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ

  А++ енергетска класа на ладење

  А+ енергетска класа на греење

  Капацитет на ладење: 3,52 kW

  Капацитет на греење: 3,81 kW

  Температурен опсег на ладење и греењењ:-20°C до +50°C

  Просечна годишна потрошувачка на енергија на греење: 922 kWh

  Макс. ниво на бучавост на внатрешна единица: 50 dB

  Макс. ниво на бучавост на надворешната единица: 63 dB

  Течност за ладење: R32 еколошки фреон

  Ниво на опрема:

  Режим турбо,

  Автоматски режим,

  Автоматско рестартирање,

  Јонизатор,

  Само-дијагностика,

  Режим на мирување,

  Мек старт,

  Био филтер,

  Филтер за прашина

  Греач на компресорот,

  Греач на кондензаторот

  Капацитет на одвлажнување: 1.2

  Безбедност:

  Функции за одвлажнување,

  Греач на компресорот и кондензаторот,

  Функција за заштеда на енергија,

  Старт на низок напон,

  Заштита на вентилот на надворешната единица,

  Целосна гаранција на производот од 36мес.

  Подготовка за Wi-Fi

  Нето димензии – ширина: 897мм

  Нето димензии – висина: 312мм

  Нето димензии – длабочина: 182мм

 • SAMSUNG инвертер клима уред 3,5kW AR12TXFYAWKNEU

  Код за нарачка: SAMSUNG инвертер клима уред AR12TXFYAWKNEU
   
  ГАРАНЦИЈА 2 ГОДИНИ

  Карактеристики за производот:

   SMART Инвертер клима уред
   ЛЕД Дисплеј
   Интегриран WiFi
   12000BTU
   Капацитет на ладење 3.5KW
   Капацитет на греење 3.5KW
   SEER 6.5 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 3.5 kWh
   COP на греење 3.81 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертoр TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 19dB/ макс. 38 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Тип на гас R32
   Идеална за простории до 40м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Димензии внатрешна единица 820x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 660x475x242 мм

 • SMART Инвертер клима уред 3,5kW SAMSUNG AR12TXFYAWKNEU / AR12TXFYAWKXEU
  SAMSUNG AR12TXFYAWKNEU/AR12TXFYAWKXEU
  2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА
   Капацитет на ладење 3.5KW
   Капацитет на греење 3.5KW 
   CEBU серија
   ЛЕД Дисплеј
   Идеална за простории до 40м2
   Енергетска класа А++ на ладење/А+ на греење
   Интегриран WiFi
   Димензии внатрешна единица 820x299x215 мм
   Димензии надворешна единица 660x475x242 мм 
   12000BTU
   SEER 6.5 kWh
   SCOP 4.0 kWh
   EER на ладење 3.5 kWh
   COP на греење 3.81 kWh
   ДИГИТАЛЕН КОМПРЕСОР МОТОР - 8 фазен
   Капацитет на одвлажнување 1.2л/ч
   Брзо ладење со Powerboost дигиталниот конвертoр TT (Twin Tube) технологија до 43% побрзо ладење
   Easy filter + филтер со Антибактериска + антиалергиска заштита
   Турбо мод
   Комфорт мод
   Вентилатор мод
   Самочистење
   Двостепено ладење
   Тајмер
   Авто рестарт
   Работна температура греење -15/+24
   Работна температура ладење -10/+46
   Бучност вантрешна единица мин. 19dB/ макс. 38 dB
   Бучност надворешна единица 51 dB
   Еколошки фреон R32
   
  Напомена: За да важи гаранцијата, клима уредот мора да биде монтиран од страна на овластен монтер на добавувачот/производителот.
  Со клима уредот добивате и контакт информации од овластениот монтер во вашиот град/регион.